با سلام خدمت کاربران وبسایت آلما وب، علی اکبر صادقی هستم و در این مقاله قصد دارم شما را با زبان برنامه نویسی پایتون آشنا کنم و امکانات و قابلیت های این زبان برنامه نویسی رو بگم، ذکر این نکته رو لازم میدونم که تو این مقاله ما نمیخوایم زبان برنامه نویسی پایتون رو با زبان های برنامه نویسی دیگه ای مقایسه کنیم و تنها هدف از این مقاله معرفی مهم ترین امکانات و قابلیت های پایتون میباشد.
زبان برنامه نویسی پایتون – python programming language
زبان برنامه نویسی پایتون، زبانی است که میتوان گفت یادگیری اش نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی آسان تر است و همچنین قابلیت های بسیار بالایی نسبت به سایر زبان ها دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
به دلیل آسان بودن یادگیری این زبان برنامه نویسی بسیاری از برنامه نویس های تازه کار یادگیری آن را به عنوان اولین زبان برنامه نویسی خود انتخاب کرده و اقدام به یادگیری میکنند.
ذکر این نکته ضروری است که زبان برنامه نویسی پایتون اگر چه یادگیری اش نسبت به بقیه زبان های برنامه نویسی آسان تر است اما این به این معنا نیست که این زبان برنامه نویسی یک زبان برنامه نویسی محدود است و میتوان با آن کارهای محدودی انجام داد، زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است که از آن میتوان برای کارهای مختلفی از قبیل تحلیل داده، طراحی سایت، وب اسکرپینگ و حتی طراحی اپلیکیشن و بسیاری از کارهای دیگر استفاده کرد.
بنابراین ذکر این نکته خیلی مهم است که بگوییم که یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون سوای آسان بودن امر یادگیری زبان برنامه نویسی، با قابلیتهایی که دارد بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه مقاله بصورت کامل تر به اینکه این زبان برنامه نویسی چیست و چگونه خلق شده است، دلایل محبوبیت، مزایا و معایب استفاده از این زبان، ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون، کاربردها ،قابلیت استفاده از این نرم افزار در زمینه ترید ، بازار کار و همچنین مسیر یادگیری میپردازیم.

زبان برنامه نویسی پایتون
پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالا برای وب و ساخته و توسعه نرم افزارها است که خیدو فان روسوم آن را طراحی کرده است و در سال 1991 اولین نسخه از این زبان برنامه نویسی منتشر شد.
این زبان برنامه نویسی جذابیت هایی در زمینه توسعه سریع نرم افزارهای کاربردی میباشد.
زبان برنامه نویسی پایتون، یک زبان برنامه نویسی نسبتا ساده ای محسوب میشود، خواندن و ترجمه کدهای نوشته شده به زبان برنامه نویسی پایتون نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی آسان تر بوده و میتوان گفت که همین مهم هزینه های نگهداری کاهش و امکان توسعه نرم افزار توسط دیگران و همکاری های تیمی را افزایش میدهد.
همچنین میتوان گفت این زبان برنامه نویسی با داشتن جامعه بالایی از کتابخانه ها و انجمن ها بسیاری از نیازهای شما را بر طرف کرده و دست شما را برای انجام بسیاری از فعالیت های در ذهن باز میگذارد.
شما میتوانید کدهای نوشته شده درون پروژه ها را درون دیگر پروژه ها مورد استفاده قرار دهید، تنها کافی است که کد نوشته شده خودتان را بصورت ماژول درآورده و این کد را درون برنامه ی جدید import کنید.
کتابخانه های زبان برنامه نویسی پایتون، به صورت رایگان در دسترس همگان قرار دارد و شما عزیزان میتوانید از این کتابخانه های برای توسعه نرم افزارهای خود بدون پرداخت هزینه های بالا استفاده کنید(اگر دغدغه پرداخت هزینه های بالا را دارید). جالب است بدانید این کتابخانه ها قابلیت هایی از قبیل داده کاوی، خواندن فایل های CSV، بازی سازی و دستیار نویسی و امکانات بی شماری را به شما میدهد.
وبسایت مرجع کتابخانه های ارائه شده برای زبان برنامه نویسی پایتون https://pypi.org/ میباشد که شما عزیزان میتوانید با جستجو خواندن آموزش استفاده از پکیج ها در امر توسعه پروژه مد نظر سرعت بسیار بالایی را تجربه کنید.

چرا زبان برنامه نویسی پایتون محبوبیت بالایی دارد؟
- تسهیل در امر یادگیری: همانطور که بالاتر اشاره شد، میزان سرعت یادگیر ی در این زبان برنامه نویسی نسبت به زبان های برنامه نویسی دیگر بیشتر بوده و قابلیت ها و امکانات این زبان برنامه نویسی نیز کم نیست و کاربران میتوانند با استفاده از این زبان برنامه نویسی کارهای بسیاری انجام دهند.
- درآمد: میتوان به این نکته اشاره کرد که بازار کار خوب و تمایل کارفرمایان به طراحی نرم افزارهای هدفشان بر اساس این زبان برنامه نویسی درآمد بالایی را برای برنامه نویسان این زبان برنامه نویسی به همراه آورده است.
- بازار کار خوب: کتابخانه ها و چند منظوره بودن این زبان برنامه نویسی باعث شده است که پروژه های درخواستی در حیطه های مختلف برای این زبان برنامه نویسی باشد و همین امر سبب میشود که به خاطر چند منظوره بودن این زبان، ارتباط میان حیطه ها و مرتبط شدن بازار کارها افزایش چشمگیری پیدا کند.
- سرعت نرم افزارها:میتوان گفت پلت نرم افزارهای طراحی شده با استفاده از این زبان برنامه نویسی (بدون در نظر گرفتن تسلط برنامه نویس و تمیزی کدها) از سرعت بالایی برخوردار است.
- جامعه آماری بالا: زمانی که جامعه آماری بالا برای یادگیری زبان برنامه نویسی ای باشد، میتوان گفت که در انجمن ها بسیاری از مشکلات را میتوان پیدا و حل کرد، یکی از مهمترین نکاتی که میتوان به آن برای پیدا کردن زبان خوب اشاره کرد جامعه آماری آن زبان برنامه نویسی است.
- استفاده نام داران از این زبان برنامه نویسی: گوگل، یوتیوب، فیس بوک، ناسا، دراپ باکس، یاهو، اینستاگرام، ردیت، موزیلا و IBM تنها نام برخی از شرکت های بزرگ تکنولوژی و فناوری است که میتوان گفت از این زبان برنامه نویسی استفاده میکنند و به طور مستمر به استخدام زبان برنامه نویسان پایتون میکنند.
- در یادگیری ماشین مورد استفاده قرار میگیرد: اگر با machine learning آشنایی ندارید ما در مقاله ای دیگر به آن میپردازیم. تنها به طور مختصر به ذکر این نکته میپردازیم که این زبان برنامه نویسی قابلیت های شگفت آوری در علم داده و یادگیری ماشین یا همان Data Science و Machine Learning دارد. که استفاده از این زبان بسیاری از فعالیت های سخت را در این حیطه از برنامه نویسی برای شما آسان میکند.
- جامعیت زبان برنامه نویسی پایتون: زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان چند منظوره است یعنی میتوان گفت که شما میتوانید با استفاده از این زبان برنامه نویسی، اپلیکیشن، وبسایت، داده کاوی، بازی سازی، تشخیص چهره و بسیاری از کارهای مد نظر را انجام دهید که خود میتواند باعث جذابیت بالای این زبان برنامه نویسی برای کاربران باشد.

مزایا و معایب استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون
بسیاری از برنامه نویسان پایتون را به این دلیل استفاده میکنند چرا که این زبان برنامه نویسی دارای ویژگی ها و قابلیت های متنوع و در عین حال نیازمند نوشتن کدهای به نسبت کمتری نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی است.
مزایای استفاده از پایتون
زبان پایتون کاربردهای بسیاری از قبیل بازی سازی، طراحی گرافیکی، ساخت وب اپلیکیشن، ساخت برنامه های کاربردی و بسیاری موارد دیگر است.
- کتابخانه های گسترده: پایتون دارای کتابخانه های بسیار گسترده ای است که بسیاری از نیازهای شما را میتواند برطرف کند، بسیاری از کتابخانه ها بسیار استانداردتر از کار بسیاری از تیم های این زبان اسکریپت نویسی شده اند تا تعداد خطوط کد مورد نیاز برای نوشتن یک برنامه کاهش پیدا کند.
- یکپارچگی ویژگی ها: پایتون Enterprise application integration را یکپارچه میسازد و توسعه سرویس های وب را با فراخوانی مولفه های COM و COBRA افزایش میدهد. این زبان دارای توانایی های کنترلی قدرتمندی است. زیرا قابلیت فراخوانی مستقیم توسط C++، C و جاوا یا جایتون را دارد. پایتون همچنین میتواند XML و دیگر زبان های نشانه گذاری را پردازش کند و تا روی سیستم عامل های مدرن از طریق بایت کد مشابهی اجرا شوند. پردازش زبان های نشانه گذاری خیلی پردرآمد و کاربردی بوده و میتوان گفت که با استفاده از این کار میتوان درآمد بالایی از این کار یا همان web scraping داشت.
- بهبود بهره وری برنامه نویس ها: زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل داشتن کتابخانه های پشتیبان گسترده و طراحی شی گرای تمیز، میتواند راندمان کاری شما را نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی در پروژه های مشابه چندین برابر افزایش دهد.
- بهره وری: فرآیند یکپارچه سازی قدرتمند، Unit test framework (چارچوب تست واحد) و توانایی های کنترل بهبود یافته ای که پایتون دارد، موجب افزایش سرعت و بهره وری برنامه های کاربردی میشود.
معایب استفاده از پایتون
هرچیزی بی نقص و کامل نیست و میتوان گفت دارای عیب و ایراداتی است، همانطور که پیشتر گفته شد بسیاری از برنامه نویسان و علاقه مندان به یادگیری زبان های برنامه نویسی یادگیری این زبان را به دلیل سادگیری یادگیری و کدنویسی ترجیح میدهند، با این حال ممکن است زبان برنامه نویسی پایتون قادر به حل برخی از راهکارهای سازمانی نبوده و بامحدودیت هایی مواجه باشد که به برخی از آنها در ادامه اشاره خواهم کرد.
- دشواری در استفاده از دیگر زبان ها: بسیاری از برنامه نویسان به دلیل اینکه با سادگی و کتابخانه های این زبان انس گرفته اند، میتوان گفت که در کار یا یادگیری دیگر زبان ها با مشکل روبرو شود.
- ضعیف در پردازش موبایل: پایتون قابلیت برنامه نویسی در بسیاری از پلت فرم ها از قبیل دسکتاپ و سرور را دارد اما این زبان برنامه نویسی در پردازش موبایل ضعیف به ظاهر شده است. ذکر این نکته ضروری است که دادن قابلیت برنامه نویسی برای بسیاری از پلت فرمها به یک زبان برنامه نویسی کار بسیار دشوار و پیچیده ای است، برای اینکه دست شما در درست کردن وب اپلیکیشن های موبایل باز باشد میتوانید از فلاتر برای اینکار استفاده کنید.
- کاهش سرعت: پایتون به جای استفاده از compiler با بهره گیری از یک مفسر اجرا میشود که این امر میتواند منجر به کاهش سرعت برنامه های نوشته شده در آن شود.
- خطاهای زمان اجرای کدها: زبان پایتون به طور داینامیک تایپ میشود، بنابراین دارای محدودیت های طراحی زیادی است که توسط برخی از توسعه دهندگان این زبان برنامه نویسی بیان شده است. حتی مشاهده شده که این زبان نیاز به زمان تست بیشتری دارد و هنگامی که برنامه ها در نهایت اجرا میشوند خطاهایی بروز میکنند.شما میتوانید با فرآیند debugging درست میزان خطاهای کدهای نوشته شده در این زبان برنامه نویسی را کاهش چشمگیری بدهید.
- لایه های دسترسی پایگاه داده توسعه نیافته: در مقایسه با دیگر فناوری های محبوب مانند JDBC و ODBC، لایه دسترسی به پایگاه داده پایتون اندکی تحت توسعه و ابتدایی به نظر می رسد و از همین رو قابل اعمال بر کسب و کارهایی نیست که نیاز به تعامل های روان برای داده های میراثی پیچیده دارند.

ویژگی های زبان برنامه نویسی python
زبان برنامه نویسی پایتون را میتوان با زبان های برنامه نویسی قدرتمندی از قبیل ruby، Perl، PHP و جاوا مقایسه کرد و این موضوع به دلیل قدرت فوق العاده پایتون به عنوان یک زبان سطح بالا و شی گرا میباشد.
زبان برنامه نویسی پایتون همچنین دارای ویژگی های شایان توجه دیگری است که آن را به زبانی جذاب برای توسعه دهندگان مبدل میکند.
برخی از این ویژگی ها عبارت اند از:
- syntax زبان برنامه نویسی پایتون بسیار خوب و ظریف میباشد و این امر باعث شده است خوانایی برنامه های نوشته شده به این زبان بالا باشد. این امر به آن دلیل است که زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالای پایتون به جای نزدیک بودن به زبانی که کامپیوتر ها برای خواندن و تفسیر کد استفاده میکنند، یک زبان سطح بالا محسوب میشود که به زبان انسان نزدیک است (منظور از زبان انسان کلماتی است که در زبان انگلیسی مینویسیم است.). برای مثال از میتوان به دستور print یا function یا if اشاره کرد.
- پایتون زبانی ساده و استفاده از آن آسان است، بدین معنا که بالا آوردن برنامه ها و اجرای آنها راحت خواهد بود.
- زبان برنامه نویسی پایتون توسط کتابخانه های استاندارد پایتون پشتیبانی قابل توجهی را برای انواع وظایف برنامه نویسی مانند همگام سازی با مرورگرهای وب، جستجو از طریق متن و ویرایش فایل ها ارائه میکند. نکته مهم این است که در دیگر زبان های برنامه نویسی اگر ماژول ها و کتابخانه ای مشابه نباشد باید کدنویسی کتابخانه درون زبان برنامه نویسی پایتون درون آن زبان انجام شود یا بعبارتی مشابه کتابخانه درون زبان برنامه نویسی هدف انجام شود.
- این زبان دارای یک حالت تعاملی است که تست کردن نرم افزار برای تکه های کوتاه کد را آسان می سازد. حتی یک محیط توسعه یکپارچه نیز برای زبان پایتون و همراه با آن ارائه میشود. از طرفی محیط توسعه و راه اندازی این زبان برنامه نویسی را بسیار آسان تر و سریع تر میسازد.
- زبان برنامه نویسی پایتون را میتوان با افزودن ماژول های جدید توسعه داد.
- پایتون در یک برنامه کاربردی قابل embedding است. این امر یک رابط قابل برنامه نویسی برای کاربران آن نرم افزار کاربردی فراهم میکند.
- زبان برنامه نویسی پایتون با گستره وسیعی از کامپیوتر ها و سیستم های عامل سازگار است. علاوه بر این، پایتون از رابط مشابهی در کلیه این پلتفرم ها استفاده می کند و این یعنی جابجایی بین آنها برای کاربر آسان خواهد بود.
- پایتون رایگان است زیرا دانلود یا نگهداری آن هزینه ای برای شما ندارد.

کاربردهای پایتون
همانطور که گفته شد، پایتون یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است.
بعبارت دیگر میتوان از پایتون تقریبا برای همه کاهایی استفاده کرد. زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان برنامه نویسی نفسیری نبوده بلکه این زبان یک زبان اسکریپت نویسی میباشد.
زبان برنامه نویسی تفسیری: زبان برنامه نویسی تفسیری زبانی است که کد نوشته شده به این زبان در زمان اجرا واقعا به فرمت قابل خواندن برای کامپیوتر ترجمه میشود.
زبان برنامه نویسی اسکریپت نویسی: زبان برنامه نویسی اسکریپت نویسی زبانی است که کد نوشته شده به این زبان در زمان اجرا واقعا به فرمت قابل خواندن برای کامپیوتر ترجمه نمیشود.
میتوان گفت که زبان اسکریپت نویسی از بدو پیدایش آن به شکل قابل توجهی تغییر کرده، زیرا پایتون برای نوشتن نرم افزارهای کاربردی و تجاری بزرگ به جای پروژه های کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از پایتون در پروژه های گوناگون با افزایش محبوبیت آن رشد بسیاری کرده است.
بسیاری از برنامه های کاربردی و پلتفرمهای تحت وب از پایتون استفاده میکنند.
میتوان گفت که زمانی که از زبانی برای سیستم هایی از قبیل ناسا یا New York Stock Exchange یا همان بازار بورس نیویورک استفاده میشود میتوان گفت که این زبان دارا قدرت و قابلیت های بسیار خوبی است.نه؟
همچنین میتوانیم به این اشاره کنیم از این زبان برنامه نویسی، سوای طراحی وبسایت، طراحی اپلیکیشن و داده کاوی میتوان به پردازش متن، نمای شاعداد با استفاده از تصاویر ، حل معادلات علمی و ذخیره سازی داده مورد استفاده قرار میگیرد.
به عبارت خیلی ساده تر، این زبان برنامه نویسی سوای برنامه نویسی میتواند در امر پردازش عناصر زیادی که کاربر ممکن است نیاز داشته باشد یا در دستگاه خود با آن مواجه شود مورد استفاده قرار گیرد.
پایتون در دامنه های وسیعی کاربرد دارد، در ادامه به برخی از مهمترین این دامنه ها اشاره میکنیم.
توسعه وب و اینترنت
پایتون قابلیت های زیادی را برای توسعه وب فراهم میکند که از این جمله میتوان مواردی که در ادامه آمده اشاره کرد.
- چارچوب هایی (frameworks) مانند جنگو Django، پیرامید Pyramid و چری پای Cherrypy
- میکرو چارچوب هایی (micro-frameworks) مانند فلاسک Flask و باتل Bottle
- سیستم مدیریت محتوای پیشرفته مانند پلون Plone و جنگو سم ام اس Django CMS
کتابخانه هایی استاندارد پایتون از پروتکل های اینترنتی متعددی پشتیبانی می کنندک ه برخی از آنها در زیر آمده اند.
- HTML و XML
- JSON
- پردازش ایمیل
- پشتیبانی از IMAP، FTP و دیگر پروتکل های اینترنتی
- رابط سوکت (Socket Interface) با استفاده آسان – بر اساس تجربه شخصی میگویم که پایتون یکی از بهترین زبان هایی است که میتوان با استفاده از آن سوکت نویسی کرد.
- Requests: یک کتابخانه قدرتمند برای کلاینت HTTP
- BeautifulSoup: یک پارسر HTML است که میتوان از آن برای برنامه نویسی های web scraping استفاده های خوبی کنیم.
- Feedparser: برای parsing خوراک های RSS/Atom
- Paramiko: پیاده سازی پروتکل SSH2
- Twisted Python: چارچوبی برای برنماه نویسی شبکه ناهمگام

پردازش علمی و عددی
میتوان گفت که پایتون به طور بسیار گسترده ای در پردازش های علمی و عددی مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله کتابخانه هایی که در این راستا قابل استفاده اند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- Scipy: مجموعه ای از بسته های، ریاضیاتی، علمی و مهندسی است.
- Pandas: یک کتابخانه تحلیل داده و مدل سازی است.
- IPython: یک شل تعامل قدرتمندی است که امکان ویرایش و ثبت آسان جلسات کاری را فراهم و از بصری سازی و پردازش موازی پشتیبانی میکند.
آموزش
پایتون زبانی فوق العاده برای آموزش برنامه نویسی هم در سطح مقدماتی و هم دورهه ای پیشرفته تر است. بعد از مدت ها که جاوا بعنوان زبان برنامه نویسی منتخب در دانشگاه ها، مدارس و موسسات آموزشی برای آموزش دادن به دانشجویان، دانش آموزان و فراگیران بود. اما پایتون توانست این جایگاه را تصاحب کند و در حال حاضر به دلایل گوناگونی از جمله سادگی، امکان یادگیری سریع و آسان و توانایی هایی که در پردازش های علمی دارد توانسته زبان اول آموزش در جهان شود.
واسط های گرافیکی کاربر دسکتاپ
کتابخانه واسط گرافیکی کاربر Tkinter در بسیاری از توزیع های دودویی پایتون میباشد، برخی از ابزارهایی که در همین راستا در سکوهای گوناگون بطور مجزا موجود هستند عبارتند از:
- wxWidgets
- Kivy برای نوشتن برنامه های کاربردی چند لمسی
- Qt با pyqt و pyside
جعبه ابزارهای ویژه پلتفرم های خاص نیز برای پایتون موجود هستند که از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- GTK+
- اغلب کلاس های بنیاد مایکروسافت از طریق افزونه های win 32
بعنوان تجربه شخصی میتوانم بگویم که با استفاده از کتابخانه واسط گرافیکی کاربر Tkinter تونستم نرم افزارهای خوبی رو برنامه نویسی کنم و یکی از این نرم افزارها ماشین حساب و یکی دیگر از این نرم افزار سیستم سفارش غذا برای رستوران به عنوان پروژه های دانشگاه بود.
توسعه نرم افزار
پایتون اغلب به عنوان یک زبان پشتیبان توسط توسعه دهندگان نرم افزار برای ساخت، کنترل و مدیریت، تست و کارهای دیگر مورد نیاز در فرآیند تولید و نگه داری نرم افزای مورد استفاده قرار میگیرد.
برخی از قابلیت های پایتون در همین راستا عبارت اند از:
- SCons برای ساخت کنترل
- BuildBot و Apache Gump برای تست و کامپایل خودکار مداوم
- Roundup یا Trac برای ردیابی باگ و مدیریت پروژه
کاربردهای تجاری
- پایتون برای ساخت سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
- Odoo یک نرم افزار مدیریت همه در یک نوشته شده برای زبان پایتون است که یک مجموعه کامل از برنامه های کاربردی مدیریت کسب و کار به شمار می آیند.

قابلیت استفاده از ترید
بسیاری از شرکت های ترید و سرمایه گذاری اقدام به استخدام برنامه نویسان برای طراحی و برنامه نویسی الگوریتم معاملاتی خود در این زمینه کرده و سعی میکنند با اضافه کردن این امکان به شرکتشان میزان درآمد خود را افزایش دهند.
شما عزیزان میتوانید با استفاده از این زبان برنامه نویسی و فعالیت در این حیطه علم لازم از لحاظ برنامه نویسی برای سیستم های مالی را به دست آورده و با استفاده از آن برای شرکت ها کار کرده و یا اینکه برای خودتان سیستم طراحی کنید.
نصب پایتون بر روی ویندوز
شما میتوانید پایتون را از وبسایت خود پایتون یعنی https://www.python.org/ دانلود کرده و بعد از نصب مورد استفاده قرار دهید.
نصب پایتون مانند نصب بسیاری از نرم افزارهای کامپیوتری است و با زدن چند next میتوانید از این زبان برنامه نویسی برای کدنویسی استفاده کنید.
وضعیت اشتغال برنامه نویسان پایتون
اغلب افراد هنگام انتخاب زمینه فعالیت و یادگیری مهارت های مرتبط، با این پرسش مواجه می شوند که فرصت های شغلی موجود و درآمد فعالان آن حوزه چگونه است.
این موضوع قطعا برای علاقه مندان به فراگیری برنامه نویسی پایتون نیز صادق است.
- در ایران فعالیت ترین شرکتهایی که برنامه نویس های پایتون در آن مشغول به کار هستند در شهرهای، تهران، مشهد، اصفهان، کرج و شیراز و تبریز قرار دارند.میتوان گفت امروزه در هر شهری میتوان شرکتی را پیدا کرد که به پایتون نیاز داشته باشد فقط کافی است که شما در این زبان برنامه نویسی مهارت و تسلط را در زمینه کاری آن شرکت از خود نشان دهید.
- حقوق دریافتی کارکنان بسته به عامل های گوناگون از اداره کار تا بالغ بر بیست میلیون تومان است، میتوان گفت از جمله عوامل تأثیر گذار بر حقوق دریافتی میتوان به سابقه کار و پروژه هایی که فرد در آنها فعال بوده، جایگاه شغلی، آشنایی با فریم ورک ها و ابزارهای مورد نیاز در پروژه اشاره کرد.
- برای اشتغال در بازار کار پایتون داشتن مهارت خیلی مهم تر از داشتن مدرک است. پیش از این برخی از شرکت ها برای استخدام نیروهای خود به داشتن مدرک تحصیلی در حوزه های مرتبط اهمیت بالایی میدادند و حتی فقدان مدرک از شرایط رد متقاضیان کار مورد نظر به حساب می آمد. اما در حال حاضر میتوان گفت مدرک گرایی جایگاه خود را به مهارت محوری بخشیده است.
- برنامه نویسان میتوانند بصورت های تمام وقت، نیمه وقت، پروژه ای، قراردادی، خود اشتغالی و بسیاری از انواع فعالیت در آن به کار بپردازند.
- درآمد این زبان برنامه نویسی در میان دیگر زبان های برنامه نویسی در رتبه بالاتری قرار دارد.
بازار کار پایتون
فرصت های شغلی متعدد و بسیاری برای برنامه نویسان پایتون در زمینه ها و کسب و کارهای گوناگون از برنامه نویسی وب گرفته تا هوش مصنوعی و علم داده، با درآمدهای خوب، وجود دارد.

مسیر یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون
بهترین منابع برای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون دو منبع زیر است که خودم از اون دوتا منبع استفاده کردم.
برای آموزش ویدیویی:
- آموزش پایتون آلما وب (به زودی)
- آموزش پایتون سایت نابغه ها
- آموزش پایتون سایت راکت
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.