کسب و کار خودتو با داشتن فروشگاه اینترنتی گسترش بده ... بزن بریم !
کسب و کار خودتو با داشتن فروشگاه اینترنتی گسترش بده ... بزن بریم !
0
0

معرفی سیستم مدیریت محتوا (CMS) به زبان ساده

233 بازدید

با سلام خدمت کاربران وبسایت آلما وب، علی اکبر صادقی هستم و در این مقاله قصد دارم به شما عزیزان درباره CMS ها توضیح بدهم و بگم که منظور از CMS چی هست؟ با CMS ها در بستر وب چه کارهایی میتوانیم انجام بدهیم؟ کدام CMS برای فعالیت در بازار وب خوب هستش؟ مزایا و معایب CMS ها رو باهم بررسی کنیم.

زمانی که من برنامه نویسی وب رو میخواستم شروع کنم همیشه ترس از این رو داشتم که چطوری میتونم وبسایت بزرگی مثل آپارات یا دیجی کالا یا شیپور داشته باشم.

 

این رویا همیشه بود که آیا راه ساده تری برای اینکه شما وبسایت هایی با قابلیت های نرمال، مثلا وبسایت فروشگاهی، وبسایت شرکتی یا وبسایت شخصی حتی با صرف زمان کدنویسی کمتری داشته باشید! برای پروسه امنیت یا اینکه افزایش سرعت سایت یا حتی سئو چطوری میشه یه تیم یا یه نفر بتونه سیستمی با قابلیتهای بی نظیر رو با استفاده از دانش خودش یا تیمش طراحی کنه؟

 

چرا بود! منتها من انقدر درگیر برنامه نویسی و کدنویسی بودم که کلا تو حال و هوای این بودم که باید کدنویسی اختصاصی باشه و باید اختصاصی برنامه نویسی کنه چونکه کدنویسی اختصاصی باعث این موضوع میشه که سرعت کدها خیلی بالا بره!

درسته که ممکنه با کدنویسی اختصاصی سرعت کدها خیلی بالا میره، اما از طرف دیگه ممکنه سیستم مشکلات امنیتی داشته باشه یا اینکه اگر بخواید قسمتی از وبسایت رو به امکانات جدیدی مثلا بررسی مطالب درج شده درون وبسایت از لحاظ سئو بررسی کنید نتونید این کار رو انجام بدین یا اینکه هزینه اجرای این پروژه براتون خیلی سنگین تموم بشه که مقرون بصرفه نباشه!

 

تصمیم گرفتم دنبال راهی بهتر برم، راهی که برای استارتاپ ها خیلی خیلی خوب و منطقی هستش و میتونه به نیازهای اونها کمک خیلی خوبی کنه و بشه قسمت هایی که میخواین رو بتونین سریعتر و با هزینه کمتر به دستش بیارید.

 

این شد که رفتم سراغ CMS ها و سعی کردم دنبال امن ترین CMS بگردم!

امن ترین CMS

بعد از مطالعات بسیار زیاد دیدم که یکی از امن ترین و شاید امن ترین CMS طراحی شده در زمان تحقیق من سیستم مدیریت محتوای drupal بود و این سیستم مدیریت محتوا رو دانلود کردم و آموزش نصب و راه اندازی‌اش رو دیدم.

زمان نصب و راه اندازی به مشکل بر نخوردم ولی برای optimize کردن یا تغییر کدها یا اضافه کردن امکانات بهش مشکلات زیادی خوردم که من رو حتی از انتخاب CMS برای راه اندازی و طراحی وبسایت با CMS داشت منصرف میکرد و میخواستم برگردم سمت همون مسیر خیلی سخت کدنویسی اختصاصی وبسایت.

 

به پیشنهاد یکی از دوستام با سیستم مدیریت محتوای wordpress آشنا شدم و وقتی نصبش کردم فکر میکردم این سیستم مدیریت محتوا هم چیزی شبیه به همون سیستم drupal هست و جامعه آماری و انجمن هایی که دارن از این سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنند خیلی کم هستند و نمیتونم مشکلاتم رو زمانی که میخوام حلشون کنم به راحتی بتونم حلشون کنم.

توی برنامه نویسی اگر بخواین کدهای یک نفر دیگه رو بررسی کنید و بعد از بررسی کردن شروع به نوشتن کدهای خودتون لا به لای کدهاش کنید یا اینکه اگر کدش مشکلی داشته باشه و بخواین که مشکلات کدش رو بگیرین! این کار خیلی خیلی پرهزینه و زمانبرتر از کار کدنویسی اختصاصی برای شما تموم میشه!

بعد از نصب و استفاده دیدم اصلا اینطوری نیست و بسیاری از قابلیت ها رو میتونی با استفاده از پلاگین ها و قالب هایی که دارن انجمن های خود وردپرس و حتی برنامه نویسان وردپرسی که جامعه آماری خوبی داشتند برای شما در معرض استفاده قرار میدهند امکانات بینظیری رو به وبسایتتون اضافه کنید که این امکانات در زمان خودش خیلی خیلی بی نظیر بود و حتی میشه گفت کم نظیر بود.

شاید یک سری از امکاناتی رو که میتونستین با 100 دلار به وبسایت وردپرسیتون اضافه کنید با برای کدنویسی اختصاصی هزینه های خیلی بیشتری میکردین و شاید کاربردش هیچ وقت شبیه به پلاگین یا قالبی که دانلود کردین نمیرسید!

CMS چیست؟!

بعد از اینهمه توضیحات سوال اصلی اینه که CMS چیه!

CMS مخفف Content Management System هستش که به زبان فارسی میشود سیستم مدیریت محتوا، ما میتونیم با استفاده از این سیستم بسیاری از وبسایت ها رو بدون کدنویسی داشته باشیم، اگر بخوام مثالی از اون وبسایت ها برای شما بزنم میتونم به وبسایت های فروشگاهی ،وبسایت شخصی و شرکتی و خیلی از وبسایت هایی که بصورت نورمال توی بازار دارند برای مردم و مشاغل فعالیت میکنند رو بزنم.

در صورتی که بخواین روی این CMS بر اساس Document ارائه شده درون وبسایت wordpress.org کدنویسی کنید و قابلیت های بیشتری رو بهش اضافه کنید میتونم بگم که خیلی وبسایت های خوبی رو میتونین طراحی و کدنویسی کنید!

در این توضیح به سرعت و امنیت وبسایت های طراحی شده با CMS و بصورت کدنویسی اختصاصی نمیپردازم و این موضوع رو در ادامه مقاله دربارش صحبت میکنم!

چه CMS هایی داریم!

ما درون بستر وب، CMS های زیادی داریم که میتونیم از اونها استفاده کنیم مانند سیستم مدیریت محتوای Drupal، سیستم مدیریت محتوای WordPress، سیستم مدیریت محتوان پرستاشاپ و خیلی سیستم مدیریت محتوای دیگه!

این بستگی به خود شما داره که بر اساس هدفتون چه سیستم مدیریت محتوایی رو برای استفاده انتخاب میکنید، اینجا ذکر این نکته رو مهم میدونم که به شما عزیزان بگم برای اینکه به مشکل من در زمان انتخاب سیستم مدیریت محتوای Drupal بر نخورید بهتره که چند تا نکته رو مد نظر قرار بدین و با استفاده از اون چند اقدام به انتخاب CMS مد نظرتون کنید.

  • بررسی جامعه آماری CMS: بهترین کاری که میتونین بکنید این هستش که قبل از انتخاب جامعه آماری ای از قبیل وبسایت های طراحی شده، انجمن های CMS و توسعه دهندگان CMS و تیم طراح CMS رو بررسی کنید!
  • پلاگین ها و قالب: چون توی وردپرس ما از پلاگین و قالب استفاده میکنیم عنوان متن رو پلاگین و قالب گذاشتم، از شما میخوام بررسی کنید که امکانات مازادی که سیستم برای توسعه نیاز داره چقدر هزینه و امکانات به شما عزیزان میدهد!
  • هزینه نگهداری:هزینه نگهداری و لایسنس CMS رو بررسی کنید و با انتخاب درست مقرون به صرفه ترین CMS هم از لحاظ امکانات و هم از لحاظ هزینه برگزینید!
  • تیم پشتیبانی و بروزرسانی:بررسی کنید که CMS مد نظر هر چند وقت یکبار بروزرسانی میشه و توی هر بروزرسانی چه قابلیت هایی بهش اضافه میشه!
  • پنل مدیریت:بررسی کنید که آیا پنل مدیریت طراحی شده درون CMS کاربر پسند بر اساس UI/UX روز هستش یا نه!
  • ارتباط CMS با ایده شما:ببینید که آیا CMS قابلیت هایی مرتبط با ایده شما رو به شما میده یا نه!

بعد بررسی موضوعات فوق که از مهم ترین موضوعات هستند CMS را برای هدف مد نظرتون انتخاب کنید!

با CMS چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم!

همانطور که پیشتر گفته شده بود، با استفاده از CMS فعالیت های مشابهی مانند طراحی و داشتن وبسایت فروشگاهی یا طراحی و داشتن وبسایت شخصی میتوانیم بدون کدنویسی داشته باشیم و با استفاده از پلاگین ها و قالب ها میتوانیم وبسایت طراحی شده را خیلی شبیه به وبسایت های برتر فعال در حوزه هدف از نظر ظاهری بکنیم! از طرفی همانطور که گفتم اگر شما بتوانید بر اساس اصول برنامه نویسی CMS هدفتان درون CMS و برای CMS برنامه نویسی کنید میتوانید قابلیت های خارق العاده ای را به وبسایتتان اضافه کنید.

از طرفی باید بگویم که استفاده از CMS ها را میتوان به استفاده از ویندوز شبیه کرد! شما زمانی که ویندوز کامپیوترتان را عوض میکنید ویندوز نصب شده بسیار خام بوده است و نمیتواند بسیاری از نیازهای شما عزیزان را برطرف کنید به همین منظور سعی به نصب نرم افزارهایی برای ارتقاء قابلیت های ویندوز کامپیوترتان میکنید.

میتوان گفت که درون CMS هم کار به همین منوال پیش میرود و شما عزیزان میتوانید بعد از نصب CMS اقدام به استفاده از پلاگین ها و قالب ها امکانات بسیار زیادی را به وبسایت خود اضافه کنید!

 

کدام CMS برای فعالیت درون بازار وب خوب هستند!

پاسخ به این سوال بسیار سخت است نمیتوان کسی را مجبود یا راهنمایی به استفاده از CMS محبوب نمود.

همان وبسایتی که با وردپرس طراحی میشود میتواند توسط شخص دیگری با استفاده از Drupal طراحی و اجرایی گردد.

اصل اول در انتخاب بهترین CMS خود کاربر یا کارفرما برای استفاده از آن CMS هست.

ولی برای اینکه بخواهید بررسی کنید که CMS انتخاب شده شما را اذیت نمیکند میتوانید از نکات قرار داده شده در قسمت بالا استفاده کنید و با در نظر گرفتن نکات بالا اقدام به انتخاب CMS هدف نمایید.

اما اگر نظر من را بخواهید:وردپرس به عنوان بهترین CMS هم از لحاظ تعداد وبسایت های طراحی شده و جامعه آماری و همچنین هزینه های نگهداری و قابلیت هایی که پلاگین ها و قالب هایش به شما میدهد میتواند انتخاب خوبی برای شما به منظور طراحی وبسایت شخصیتان باشد!

مزایا و معایب استفاده از CMS

مزیت استفاده از CMS

  • هزینه نگهداری
  • آپدیت و بروزرسانی مداوم
  • فعالیت تیم بزرگ
  • امکانات بی نهایت
  • گسترش مقرون بصرفه تر وبسایت
  • سازگاری با اصول موتورها
  • امنیت
  • سرعت وبسایت
  • برنامه نویسی امن

معایب استفاده از CMS​

  • سرعت بارگزاری وبسایت و صفحات
  • امنیت
  • بازنویسی کدها بر اساس اصول نگارشی CMS
  • افزونه ها و قالبهای مخرب
  • پایگاه داده سنگین

نظر شما درباره بهترین CMS چیست؟!

به نظر شما بهترین CMS چی هست و چطور میتونیم بهترین CMS رو انتخاب کنیم و شما با کدوم CMS ها تا الان کار کردین؟!

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://alma-web.ir/?p=429
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
علی اکبر صادقی
میخوام تو آلما وب تجربه هفت ساله توی برنامه نویسی و طراحی سایت رو بهت آموزش بدم!
مطالب بیشتر
برچسب ها:

باکس دانلود

گزارش خرابی لینک ها
راهنما

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

  • در صورت خرابی و عدم کارکرد لینک های دانلود، از بخش «گزارش خرابی لینک ها» ، می توانید عنوان این صفحه به همراه پارت هایی که در لینک ها دچار مشکل هستند را به مدیریت سایت گزارش نمایید تا بررسی و برطرف شوند.
  • فایل های دانلودی قرار داده شده تنها متعلق به این وبسایت است و نشر آنها در دیگر وبسایت ها به منظور دانلود پیگرد قانونی دارد.
  • در صورتی که با IP ایران در حال مشاهده وبسایت ما می باشید، حجم مصرفی دانلود فایل ها توسط شما نیم بها محسوب می شود.
  • در صورت وجود هرگونه سوال در رابطه با دانلود فایل های این مطلب، می توانید آن را در بخش دیدگاه ها سوال نمایید.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

پسورد: www.AlmasTheme.com

نظرات

0 نظر در مورد معرفی سیستم مدیریت محتوا (CMS) به زبان ساده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

sixty one − 58 =

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.